De Natuurlijke Stap in Zaken

Duurzaam ondernemen integreren in de bedrijfsstrategie

Kan winst hand in hand gaan met duurzame ontwikkeling?  Jazeker, door één Natuurlijke Stap tegelijk te zetten…

Book: De Natuurlijke Stap in Zaken - Sustainability PartnersVeel ondernemingen zien milieubewust ondernemen als een bedreiging voor de winstcijfers—als een niet-winstgevende manier van ondernemen door wereldverbeteraars. Maar verstandige topmanagers zien onderhand in dat duurzaam ondernemen een mogelijkheid is om concurrentievoordeel te realiseren, kosten te beperken, de loyaliteit van hun werknemers te vergroten en innovatie te bevorderen, waarbij tegelijkertijd de gezondheid van mens en planeet wordt verbeterd.

Het Natuurlijke Stap-model voor duurzaamheid heeft internationale bijval geoogst van een aantal van de meest gerespecteerde wetenschappers ter wereld. In dit eerste in het Nederlands verschenen boek over dit onderwerp geven de auteurs uitleg over de Natuurlijke Stap en maken ze door middel van gedetailleerde praktijkvoorbeelden duidelijk hoe vier toonaangevende bedrijven—IKEA, Scandic Hotels, Interface en Collins Pine—de Natuurlijke Stap als onderdeel van hun ondernemingsstrategieën, in hun voordeel gebruiken.

De Natuurlijke Stap in zaken is actueel en praktisch en is met name van belang voor zakelijk leiders, milieubeschermers en alle studenten op het gebied van ‘duurzaamheid’.

Dr. Brian Nattrass en Mary Altomare zijn internationaal erkende autoriteiten op het gebied van ondernemingsstrategieën en het leren en implementeren van het Natuurlijke Stap-kader voor duurzaamheid. Samen zijn zij praktijkleiders voor de Natuurlijke Stap in de Verenigde Staten. Tot hun huidige klanten behoren bedrijven, gemeenten en overheidsinstanties van verschillende niveaus in de Verenigde Staten en Canada.

www.academicservice.nl
Website Design by InControl SolutionsPowered By WebmasterCMS